Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Véghajrában

2011.06.17. 17:17 tizenhét

„FOOJ” – így kezdtem két éve azt a blog bejegyzésem, amit a Fishing On Orfűről írtam. Egyáltalán nem volt rossz, csak az ötletgazda Lovasi Andrással nem szimpatizálok. És mihez tartsa magát az ember, ha az elveihez nem?! Tehát nem jó szívvel vágtam neki a negyven perces útnak, ráadásul az eső is szakadt - és felfordult (még jó, hogy nem ki) a vonatozáshoz szokott gyomrom a szerpentinen. Ahhoz képest, hogy derékig ért a sár és csak fenéken csúszva lehetett egy-két koncert helyszínt megközelíteni; kifejezetten jó hangulatban telt az este - főleg, hogy akkoriban még egy 3:2-es VBK-tól erősen felfokozott lelki állapotba kerültem.

De beszéljünk az idei programokról! A magyar underground zenei élet, vagy amit annak nevezünk, színe-java itt lesz június 23-25 között Orfűn. A sátorhelyekről nem szívesen nyilatkozom; ugyanis gyorsan fogytak, de a szervezők ígértek még pár új helyet, amihez ötszáz forint felár ellenében juthatunk hozzá. Az első nap és a fesztivál szupersztárja, gyerekkorunk hőse, 2011 nagy visszatérője, a Hiperkarma lesz. Késő este Rage Against The Machine tribüt zenekar (Guilty Parties), amit a Subscribe-os fiúk szervíroznak nekünk a saját fellépésüket követően. Ők nemrég játszottak Pécsett, de akik akkor a Remete-réten voltak, most bepótolhatják mulasztásukat. Nem napi bontásban: ott lesz még Erik Sumo Band, sajnos Harcsa Vercsi nélkül (nem bocsátjuk meg!), Budapest Bár, Quimby, Vad Fruttik, Irie Maffia, Heaven Street Seven. - Ők legutoljára egy 15 éves válogatás albummal rukkoltak elő, így az igazi nagy rajongók hallhatják az összes kedvencüket, bátran állíthatom. Fellép még a Punnany Massif; pécsiek, fel a kezekkel! Szerencsére nem vagyok helybéli, és a hip-hop - vagy milyen zenét csinálnak a srácok - sem jön be. Az első számukat hallva, másfél perc után jöttem rá, hogy ők magyarul(!) énekelnek. (Bérczesi Robinál nem sokan beszélnek gyorsabban Magyarországon, de őt mindig megérteni.) Az albumuk címe: ShenKick pedig nem valami ChicAsh. Lesz még Óriás, Isten Háta Mögött, PASO, de a legjobb lesz, ha ezen a linken utána néztek részletesen is. Véleményem szerint igazán színes a zenei paletta, a szélsőséges személyeken kívül mindenki találhat kedvére való talp alá valót.

Majd elfelejtettem: Orfűn van tó is, strand is. Az egyik legkirályabb dolog a strandolás, úgyhogy a gumicsizma mellett mindenki hozzon magával bikinit is. Igen, itt lehet horgászni is - bár nem hinném, hogy a Hegyalja Fesztiválon vagy a SZIN-en ezt tiltaná valaki… csak egy fesztiválra nem túl sokan indulnak horgászfelszereléssel, főleg, hogy a nagy zaj biztosan elzavarja a halakat. Azért jó fogást mindenkinek!

A rendezvény legérdekesebb részének mondható az a kocsmatúra, melyen hírességek vezetésével vehetünk részt. Több csoport is indul, az idegenvezetők: Lévai Balázs, Varga Livius, Lovasi András és Szabó Balázs zenekarával.

… és nincs kifogás, hogy vizsgaidőszak van!!!

- zsiki -

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr182991690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása