Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Nem sokára 7 milliárdan

2011.07.01. 09:17 tizenhét

 

Miközben a magyar lakosság fogy, a világ népessége egyre növekszik. 1999 áprilisában érte el a Föld lakossága a 6 milliárd főt (érdekességképpen hozzátenném, hogy a 60-as években pont feleennyien, csupán 3 millárdan éltek bolygónkon…). A becslések 2011-re tették a 7 milliárdos határ átlépését, és nem is tévedtek, hiszen hamarosan elérjük. Aki van olyan elszánt/perverz/kíváncsi (ki-ki válasszon szinonimát vérmérséklete szerint) és szeretné, az a linken akár folyamatosan nyomon követheti a népesség és egyéb érdekes adatok alakulását.

A National Geographic készül a 7 milliárdodik ember érkezésére, tiszteletére egy egész projektet készített, az alábbi videó az egyik ezek közül:A Föld jelenleg legtipikusabb emberéről, aki egy 28 éves, jobb kezes han-kínai férfi.

Egy másik videó pedig bemutatja, hogy milyen ütemben növekedett a lakosság a Földön egészen mostanáig, és várhatóan hogyan halad tovább ez a folyamat.


Mindegyiket érdemes megnézni, mert nagyon szemléletes, tanulságos és hasznos!

A National Geographic honlapjának tanulmányozásával viszont arról is információt kaphatunk, hogy melyik nyelvet beszélik a legtöbben anyanyelvükként, hogy még mindig a keresztény a világ legnagyobb vallása, és az emberek nagyjából fele-fele arányban laknak városokban és a vidékeken (2011-ben először volt nagyobb a városlakók aránya).

Becslések szerint 2050-2060 között a Föld lakossága a 9 milliárdot is meg fogja haladni, ami eddig nem látott kihívások elé állítja a Föld népeit.
 

Demagógnak és közhelyesnek hangzik, de nekünk kell vigyázni gyerekeink és unokáink világára!

Ezért ötletbörzét hirdetek és megkérem kedves Olvasóinkat, hogy írják meg kommentben vagy emailben (tizenhetmagazin@gmail.com), hogy ki mit tesz azért, hogy a Föld 50-100-200 év múlva is élhető hely maradjon (a legjobb ötletekből, hozzászólásokból készítünk egy napi1 cikksorozatot).

- zibóka -
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr173023942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása