Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Diktáló klisék - zeneajánló

2011.08.29. 15:17 tizenhét

 

Vajon mi találunk rá a zenékre, vagy a zene talál ránk? Nagyon gyakran esik meg velem egy-egy (számomra) új együttes felfedezésekor, hogy a szövegeiket valahogy rá tudom illeszteni korábbi vagy jelenlegi élethelyzetekre… Előfordulhat, hogy én vagyok a tökéletes fogyasztó, bekajálom, amit hallok, vagy úgy értelmezem, ahogy nekem jó és boldog is vagyok vele, a mai zeneszerzők meg úgyis életszagú közhelyekkel dolgoznak… Megeshet, de amondó vagyok, a zene inkább az Univerzum szócsöve.


Ilyen „rezonőr együttesre” bukkantam ezen a nyáron (hol máshol, mint) a Petőfi rádión. Egy izlandi feltörekvő bandáról van szó, akiknek három albumuk jelent meg 1999-es megalakulásuk óta. Négy fiú, akik eleinte saját anyanyelvükön, majd az indie rock kedvelők nagy örömére angolul is elkezdtek szöveget írni. Harmadik Get it together albumukon minden dal a világon a második legtöbb ember által beszélt nyelven fut. No, nem nyújtom tovább a rétest, a zenekar neve Dikta. Az első igazi szerelmem az albumról a már említett rádión hallott, Thank you című muzsika. Csodálatos magunkra találás. Tele van igazi közhelyekkel, mégis annyira jól esik hallani, hogy majd’ lerágom a körmeim. Vannak benne elért csillagok, tovaszálló fekete madár és boldogság. Köszönöm én is!
Ó és egy másik, amire mindenképp felhívnám a figyelmet (a többi értelmezését 100%-osan az Olvasóra bíznám)… Just getting started. Már az első versével arcon csap a szöveg, bár ez sem új a Nap alatt. „Minden történetnek két oldala van, és valahol a kettő között vár rám az igazság…” Jön még sikító elefánt, belső varázshegy és végül az egész összeáll legbelül. Legszívesebben idefordítanám a lemez teljes tartalmát, de inkább meghagyom a kedves frázisok felfedezésének lehetőségét a vállalkozó szelleműeknek. Íme a tracklist, és a fiúk oldala, böngésszetek… http://www.myspace.com/dikta

Warnings
Thank You
Hotel Feelings
Finall Call
Let Go
Start To Finish
Blonde Brunette
Goodbye
The Story Of Rosecoe Gray
Just Getting Started
Lost In The Light
From Now On

 

 


-fruzsó-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr383188042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása