Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Egy szűzhöz - főétel prolog

2011.11.14. 11:17 tizenhét


„Jobb ma egy szűz, mint holnap egy sertés.” - tartja a mondás. Vagy nem így van? Lehet, valamit elírtam. Nos, az tény, hogy szituációfüggő, mikor melyik az ideálisabb, de ha evésről van szó, akkor a kettő jöhet együtt. Sertés mellé téve a szüzet, én mindig egy rózsaszín, szemérmes tekintetű malackát látok, amint riadtan rácsodálkozik a körülötte lévő világra. Murillo angyalkáinak barokkos beütésével, egy „pufók kis szűz”, ahogy apám mondaná. Valami arra enged következtetni, az én teóriám az, hogy a szűziesség gyönyörű megnyilvánulása a sertés eme nemes húsában nem más, mint a rózsaszín tisztaság, amit az egyben megsütött „sertésbélszín” prezentál szeletelés közben.

Vajon érzi magát a legjobban.


Heti 2-3 alkalommal, reggelente munkába menet, nem lenne indokolt az a plusz 15 perces, Király utcai séta, ám én mégis megcselekszem. 7 és 8 óra között, ahogy hajnalodik, az üzletek még zárva, csak néhány munkába bandukoló ember suhan a Széchenyi téren. Imádok ilyenkor lágy dallamokkal a fülemben végigmenni hőn szeretett Utcánkon. Ezen a bizonyos reggelen a plagizálás dühös démona készült nyakon vágni, mikor a Színház tér melletti étterem krétás hirdetőtábláján megpillantottam a „Sertésszűz sütőtökkrémmel – Pork fillet with pumpkin cream 2500” feliratot. Megszületett a következő fotó:

Szembemegyünk a kihívásokkal!

 

Repült az MMS vj-nek, aki pár perc elteltével már csörgött is.
- „Ellopták” bazz!
- Hát hallod, itt bandukolok a Király utcán és ez tárul a szemem elé!
- Nem gáz, legény, lefőzzük őket!
Ennyiben maradtunk. Konstatáltam, hogy pánikom indokolatlan volt. A Gasztromacsók nem ismernek lehetetlent. És láss csodát, kedves olvasó, most megkapod a mi receptünket. De facto jobbat, mint a kingsztríti.

 

A hentesnél állva hezitál: szeretne egy nagyszerű szűzpecsenye-receptet elkészíteni, de sok a hártya a felkínált húsdarabokon. Azt már sajnos tudja, hogy a hentes nem túl segítőkész. Semmi gond! Vegye meg bátran az amúgy tetszetős húsdarabot és OZ és a laptopkonyha.hu segítségével nagyon gyorsan megszabadíthatja a húst a felesleges hártyáktól! Klikk IDE!

 

 

Holnap érkező receptünk:

Sertésszűz rozéra sütve, sütőtökös polentával és balzsamos dióval

 

Ugye kíváncsivá tettük?!

 

-den-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr173375486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása