Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Alternatív karácsonyfadíszek - adventi napi1

2011.12.24. 09:17 tizenhét

 

Még nem késő, hogy saját készítésű, tudomány ihlette díszekkel dobjuk fel az idei karácsonyfát. Ehhez semmi másra nincs szükségünk, mint néhány Petri csészére (mikrobiológus ismerősöket tessék zaklatni) különböző oldatokra és kísérletező kedvre. Oldjuk fel a kívánt anyagot némi vízben, öntsük bele Petri csésze alsó felébe, majd hagyjuk a vizet elpárologni. A legszebb, legnagyobb kristályokat akkor kapjuk, ha szobahőmérsékleten párologtunk, de a radiátorra helyezve meggyorsíthatjuk a folyamatot.


Hogy miből érdemes kristályokat növesztetnünk? A talán legszebb eredményt közönséges konyhasóval (NaCl) érhetjük el. Nagyon látványosak a kék színű rézgálicból (réz-szulfát CuSO4) növesztett rombusz kristályok is. Ez utóbbit gazdaboltokból szerezhetjük be. Sok sikert, szépséges Karácsonyfákat kívánok Mindnyájuknak, magam és blog társaim nevében!

 

És Önök miből készítenek alternatív karácsonyfadíszeket?

 

-soma-

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr713492809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása