Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

1955 után újabb Mercedes siker a FORMA-1-ben

2012.04.20. 13:17 tizenhét


A Mercedes utoljára az 1955-ös Olasz-nagydíjon ünnepelhetett győzelmet. Akkor az összességében ötszörös világbajnok, az argentin Juan Manuel Fangio nyert. 2012. április 15-én Nico Rosberg szállította az újabb győzelmet a Mercedes istállónak, miután Sanghajban megnyerte az 56 körös (közel 306 km) Kínai-nagydíjat. Mögötte a két McLaren-Mercedes ért célba: Jenson Button, és tavalyi győztes, Lewis Hamilton. A pályacsúcsot tartó Michael Schumacher feladni kényszerült a versenyt.

A Mercedes német pilótája, Nico Rosberg nyerte a szezon harmadik futamát, nevezetesen a Kínai-nagydíjat. Rosberg és Norbert Haug mellett még az egyik legboldogabb Ross Brawn csapatfőnök volt, aki elmondta, nagyon sok munka van ebben a sikerben. Sanghajban Rosberg a rajt-cél győzelmével első világbajnoki futamát nyerte meg. A Mercedes örömét csak az árnyékolhatja be, hogy a hétszeres világbajnok Michael Schumacher a verseny 13. körében búcsúzni kényszerült. Véleményem szerint Rosberg sikeréhez két dolog járult hozzá jelentősen – először is: kétszer volt kinn kerékcserén, a közvetlen mögötte érkezők három cseréjével szemben, illetve jelentősen lebecsülték a kis németet, akinek édesapja, Keke Rosberg, még finn színekben világbajnoki címet ünnepelhetett 1982-ben.
(kép!A német csapatnál ünneplik Nico Rosberg és a Mercedes sikerét.)
A két McLarennek esélye sem volt arra, hogy akár csak megszorítsák a németet – de így is jó futamot tudhatnak maguk mögött. Jenson Button hozta a szokásost, végig megbízhatóan ment, akár meg is szoríthatta volna Nico Rosberget, ha a McLaren szerelői a bal hátsó kerekénél nem veszítenek annyi időt. Úgy tűnik, idénre Lewis Hamilton is kezd lenyugodni, és kezdi megérteni, hogy nemcsak az első helyért adnak pontokat. Az eddigi kiegyensúlyozottsága azt eredményezi neki, hogy három futam után, vezeti a világbajnokságot (2 ponttal a csapattársa előtt), annak ellenére, hogy eddig mindháromszor csak a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

A német csapatnál ünneplik Nico Rosberg és a Mercedes sikerét.


A címvédő Sebastian Vettel ötödik helye dicsérendő, annak fényében, hogy a 11.-ről rajtolt. Arra ebben a szezonban fogunk választ kapni, mennyire is „profi” Vettel, nevezetesen azok után, hogy tavaly végigverte a mezőnyt, most milyen módon birkózik meg azzal, ha idén nem minden csak róla szól az F1-ben. Csapattársa, Mark Webber pont őt megelőzve negyedik lett, és 8 ponttal előzi meg Vettelt a világbajnoki pontversenyben.
Az előző futam győztese, a spanyol Fernando Alonso, csak a 9. helyen ért célba. Viszont a Ferrari vezetőinek így sem lehet a spanyolra egy rossz szavuk sem, hiszen egyedül ő tartja a lelket a Maranelloi istállóban.
Michael Schumachernél talán csak Kimi Räikkönen volt elkeseredettebb, akinek miután gumijai kilenc körrel a verseny előtt elfogytak, a másodikról a 14. helyre csúszott vissza. A gumiknak a sűrű mezőny miatt most még nagyobb jelentősége volt. Vettel is a verseny végén csúszott le a dobogóról gumiproblémái miatt.
A múltkori hős, a mexikói Sergio Perez, a 12. helyen végzett, a venezuelai Pastor Maldonado végre teljesíteni tudta a futam utolsó körét is, és célba ért, Bruno Senna pedig kezdi tudtunkra hozni, nemcsak nagybátyja miatt van itt. Bár szentségtörés lenne nemcsak egy lapon, de még egy könyvben is említeni a háromszoros világbajnok (1988, 1990, 1991) Ayrton Sennával.
A konstruktőröket tekintve is a McLaren-Mercedes áll az élen 88 ponttal, őket a 64 pontos Red Bull-Renault és a 37 egységet szerző Ferrari követi.
Kedvcsinálónak a következő futamra annyit: Jenson Button úgy véli, a Kínai-nagydíj megmutatta, az F1 csúcsformában van. Ezt semmi sem jelezheti jobban annál, hogy az első három futamot három különböző pilóta és konstruktőr nyerte meg.
A hétvégén pedig két év után ismét jön Bahrein.

 

 

-Jane Doe-

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr234461756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása