Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Filmajánló: Rumnapló (2011)

2012.04.25. 10:17 tizenhét

 

Ha azt mondom: Hunter S. Thompson, szerintem a Félelem és reszketés Las Vegasban az első dolog, ami a többség eszébe jut. Viszont van egy másik, történetként régebbi, filmként viszont újabb alkotás, ami hozzá köthető, és amiben szintén Johnny Depp kapta a főszerepet.


A Rumnaplót régebben láttam, és sajnos viszonylag kevés helyen játszották, pedig ha történetében nem is, de hangulatában erős produkcióról van szó.

A film alapjául szolgáló önéletrajzi elemekkel átszőtt könyvet Hunter S. Thompson 1961-ben már megírta (még a félelem és reszketés előtt), viszont csak 1998-ban jelent meg. Ekkor több hollywoodi filmügynökség is meg szerette volna filmesíteni, viszont a szerző akkor bólintott rá, amikor Johnny Depp kapta meg Paul Kemp szerepét.

 


Miről is van szó? Spoilerezés nélkül nehéz elmondani, de képzeljük el, mi lehet abból, ha egy alkoholt nem megvető újságíró, miután megcsömörlik a New York-i létben, Puerto Ricó-ban kezd új életet? A helyi lapnak ír, összeköltözik egy bozontos, de tehetséges fényképész kollégával, és megismer egy nagyon gazdag üzletembert, aki üzletet ajánl neki. Persze lesz bonyodalom bonyodalom hátán, megspékelve komikus jelenetekkel, egy csinos nővel és kakasviadallal.


Ha nem valami nehéz filmet szeretnénk megnézni, csak valami szórakoztatót, akkor a pont jó a Rumnapló.
(Ne ugyanazt az őrületet várjuk a filmtől, mint a Félelem és reszketéstől.)

 


-zibóka-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr934457850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása