Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

adventi napi1

2011.12.05. 17:17 tizenhét

 

Filmajánló: Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare Before Christmas)


Nem, nem horror. Nem, még csak thriller sem, a cím ellenére sem. Igen, vannak benne lények, és a télapót is elrabolják, a gyerekek ajándékok helyett rémségeket kapnak, mégis egy nagyon szerethető mese. Olyan Tim Burton-ös, zenés történet, amelynek főszereplője egy kedves kis csontváz, a halloween falvi Rosszcsont Jack, aki az ijesztgetések kiválósága, Halloween város ceremóniamestere. Hogy, hogy nem, átkerül Karácsony városba, és az ott látottak miatt, elhatározza, hogy mostantól ők is a halloween helyett a szeretet ünnepével kell, hogy foglalkozzanak…

 

A bábfilm 1994-ben megkapta a legjobb vizuális effektért járó Oscar-díjat, a zeneszerző, Danny Elfman pedig a legjobb eredeti filmzenéért járó Golden Globe-díjat vihette haza.

Nem szaporítom a szót, mert beágyaztam egy videót, amin magyar szinkronnal itt és most meg lehet nézni a filmecskét teljes egészében.
(Bár szerintem angolul, felirattal az igazi…)
 

 

- zibóka -

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr283438523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása