Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Egymásodpercesek I.

2011.01.10. 10:17 tizenhét

Fizetek

Kettőt kongott a harang. Halkan morajló vendégmozaik, távolban rikkantást dobó gyermektorok, némán színlő térkő-tapéta, a pincér pillantása asztalomra – fizetek!

 

Kora délután

Kávéfoltos csészemagány, tépett cukrospapír lustasága, hanyag formák, vonalas minták – és mégis nyugalom.

 

Időtöltés

A fiú reggel nyitáskor érkezett a könyvtárba, és este záráskor indult haza. A köztes időben az asztalra könyökölve nézett maga elé, és a nyárról fantáziált. Mikor kilépett a holdfénybe, érezte, hogy ez a nap sem telt el hiába.

 

Egy beégés története

Tetszett a könyv, amit kaptál tőlem születésnapodra? – kérdezte a fiú a lánytól. Igen, remek volt, alig tudtam letenni! – kapta a határozott választ. A fiú mosolyogva vette kezébe az említett könyvet és kinyitotta. A ragasztás recsegése betöltötte az álmos koradélutánt.

 

Imprinting

A fiú egész délután a füzetére borulva húzta a lóbőrt. Mikor este felébredt és látta, hogy a legtöbb asztalnál már senki sem ül, komótosan összeszedte a dolgait, és a spirálfüzet drótjának játékosan tekergőző lenyomatával arcán elindult hazafelé.

 

Anatómia

Az anatómiai boncoláson a diákok lenyűgözve figyelték az előttük fekvő halott ember testét. Élőre még sohasem pillantottak ilyen kíváncsisággal.

 

A légy és az ember

A férfi percekig figyelte, ahogy egy légy kíméletlenül püfölte az ablaküveget, amit a menekülés biztos útvonalának tekintett. Vajon ez a légy nem veszi észre, hogy amit csinál, az inkább káros, mint jó neki? Milyen primitív lény… - gondolta a férfi, és fejét csóválva rágyújtott.

 

Kávészünet

A fiú már több órája tanult a könyvtárban. Egy idő után érezte, hogy ki kell mennie felfrissülni, ezért hívta tanulótársát és a napsütéses teraszon vígan beszélgetve megittak egy-egy kávét. A rövid szünet után csöndesen ballagtak felfelé a lépcsőn. A fiú eközben elgondolkodott, hogy valójában a vizsgák vagy a kávészünet az, amiért bejár tanulni.

 

 

-latyak-

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr412573495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása