Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

adventi napi1 kalendárium - 24

2010.11.30. 17:17 tizenhét

 

A fagyöngynek már Krisztus előtt kétszáz évvel is varázserőt tulajdonítottak. Kelta papok használták először, azért tartották ezt a növényt csodálatosnak, mert bár nem volt gyökere, mégis zöld maradt a zord téli hónapok ideje alatt is. Az ősi kelták úgy hitték, a fagyöngy gyógyító képességekkel bír, ezért mérgek ellenszereként és az ártó szellemek ellen hívták segítségül. A római korban a béke jelképének tartották. A hiedelem szerint, az ókori Rómában, ha két ellenség útja egy fagyöngy alatt keresztezte egymást, azoknak le kellett tenni a fegyvert, és megölelni egymást. A skandináv országokban ezt a növényt Frigga, a szerelem istennőjével azonosították. Nagy valószínűséggel innen ered a szokás, hogy a fagyöngy alatt állót meg kell csókolni. Akik így tesznek, azokra hosszú boldogság és nagy szerencse vár a következő esztendőben.

Vegyetek egy csokorral, ki tudja kivel találkoztok alatta...

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr962480188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása