Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

napi1 - Chopin

2011.01.10. 17:17 tizenhét

 

Visszabonthatnánk a történet tündérszálait egészen a foganás pillanatáig, genetikai kódokkal, szedercsírával bütykölve, de legyen annyi elég, hogy 1810. március elsején megszületett Fryderyk Franciszek Chopin, a közép-kelet lengyelországi Żelazowa Wola-n. Ez a momentum felfogható egy pillangó-effektusnak, mely szárnycsapás jelentősége mindmáig érezhető a komolyzenében.


Természetesen csodagyermekként tartjuk számon, mely, valljuk be: ismerve a csodagyermek históriákat: nem meglepő. Sokkal inkább nyitott a kérdés, hogy vajon mi történik az ifjú Chopinnel, ha nem olyan környezetben cseperedik, ahol nem érik naponként – csecsemőkorától kezdve – komolyzenei hatások… Mint ahogy az sem fog már kiderülni, hogy vajon a szintén Legyen tehetségként elismert Kubicával mi történik, ha a kedves papája inkább az országúti kerékpározást, ill. a Tour de France-ot kapacitálja, a négykerekű száguldás helyett…

 

 

Folytatás következik...

-vj-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr462572659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása