Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Olvassunk krimit!

2011.05.31. 09:17 tizenhét


Vonaton utazva általában olvasok, hogy elüssem az időt, több ok miatt is: a zene engem nem köt le igazán, és nem mindegyik vonaton (pedig Intercity-n utazom) van lehetőség a laptopot a 220V-os hálózatra kapcsolni, az én gépem pedig nem bír ki 3 órát lemerülés nélkül..  Szóval marad a könyv, de én ezt egyáltalán nem bánom, sőt, tudom, hogy majdnem minden héten van közel 2x3 órám művelődni, szórakozni. Szerencsémre gyorsan is olvasok, így durván egy oldal/perces átlagsebességgel számolva egy 300 oldal körüli könyv simán megvan egy Pécs-Budapest-Pécs kör alatt, még akkor is, ha telefonálgatok útközben.

 

Legutóbb Agatha Christie – Temetni veszélyes című regénye akadt a kezembe. Pécsen felnyitottam a borító fedelét (század eleji - közepi történet ide vagy oda, ez a hölgy tud valamit, beszippantott az írása...), és Kelenföldön eszméltem rá, hogy esetleg elpakolhatnám a könyvet a táskámba, mert lassan ideje leszállni. Alig vártam, hogy Poirot a végére járhasson az adott bűnügynek vasárnap, a visszaúton.

 

In medias res kezdődik a történet: Richard Abernethie, a gazdag tyúkszemtapasz-gyáros temetésén találkozik a család, a temetés és a hagyatéki tárgyalás okán. Richard idős és már régóta beteg volt, de halála mégis kissé hirtelen történt, ezért Richard kissé kotnyeles húga, Cora, úgy véli bátyját megölték, de a család többi tagja bogarai miatt nem veszi őt komolyan. A temetés másnapján viszont Cora Abernethie-t is holtan találják a házában. Ekkor Mr. Entwhistle, a család barátja és ügyvéde egy személyben, fejébe veszi (és a gondolattól végig eltántoríthatatlan marad), hogy a két halálesetnek köze van egymáshoz, a családban pedig egyszerre mindenki gyanússá válik, hiszen mindenkinek jól jött az elhunytak vagyona. Mr. Entwhistle egyszer csak megkeresi Poirot-t, aki csavaros észjárásának köszönhetően pontot tesz az ügy végére.

 

A regény fordulatos, a karakterjellemzések nagyon precízek és mulatságosak, az olvasó szinte együtt nyomoz a detektívvel. Poirot alakja felettébb komikus. Azonban a könyv ennyiben ki is merül, egy fordulatos, szórakoztató olvasmány, mélyebb utalásokat nem tartalmaz, és túlzottan mély mondanivalója sincs, viszont szórakoztatni azt piszok jól tud!

 

Jó olvasást kívánok hozzá!

 

- zibóka -

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr432942903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása