Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

design napi1

2011.04.08. 17:17 tizenhét

 

"A jó dizájn segít, a rossz dizájn bénít" – EIDD (European Institute for Design and Desability) -, ráadásul, a legtöbbször észrevétlenül, hiszen sokszor tudatosan nem is érzékelve, a tárgy-, a forma-, a környezet- és a vizuális kultúra szerves részét képezi hétköznapjainknak. A formatervezés legnagyobb titka abban rejlik, hogy feltaláljuk, ami valójában a lábunk előtt hevert, csak sosem gondoltunk arra, hogy alkalmazzuk bármilyen módon. Ez a tipikus homlokra csapós „Tényleg!” élmény, amikor valami olyasmivel találkozom, aminek nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik.

Magam részéről például nem szeretem, ha elázik a müzli, mire a reggelim feléhez érek. Persze szárazon sem értékelem a tej vagy joghurt mellé ropogtatva, ezért aztán néhány falatonként szórom a tejbe, amíg eszem. Ekkor rátaláltam erre a tálkára:

 

A képre kattintva a tál fellelhetőségei!

Persze a krémleves és pirított kenyérkocka viszonylatában is el tudom képzelni, sőt!

 - eszter -

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr52798524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása