Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

napi1 - Chopin

2011.01.11. 17:17 tizenhét

 

De a történet úgy folytatódik, hogy 1810 őszén a család Varsóba költözik, ahol Mikolaj Chopin jövedelmező állást kapott a helyi líceumban. A család a líceum területén lakott a Szász-palotában, ahol Mikolaj internátust alapított; ne legyenek illúzióink, a célcsoportja e tevékenységi körnek a nem varsói, tehetős földesúri osztály gyermekeiben keresendő. A szülők e munkakörrel jövedelmük gyarapodását érték el, de becsületükre legyen mondva, hogy az internátusnak roppant jó híre volt, ahol minőségi oktatói-nevelői támogatásban részesültek a nebulók.


Ebben a közegben nevelkedett a család két gyermeke, a kis Chopin is. Hamar felfigyeltek rá, hogy már egészen korán – négy éves korában – micsoda érdeklődést mutat a komolyzene iránt, ugyanis a zongoraleütéseket élénken figyelte, és a dallamokra azonnal reagált: hol sírással, hol nevetéssel…

 

 

Folytatás következik...
 

 -vj-

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr442572693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása