Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

napi1 - Pepita patika

2011.03.07. 17:17 tizenhét

 

Hús nincs, de..

 

A II. világháború kitörése a magyarországi gyógyszeripart egyfelől válsággal fenyegette, másrészről várhatóan növekedő gyógyszerszükségletet jelentett. A gyárakat hadiüzemekké nyilvánították, élükre katonai parancsnokokat neveztek ki.


 

A Richter folytatta innovációs tevékenységét, 1939-44 között harminc új készítménye került forgalomba. A háborús körülmények teremtette lakossági igények kielégítésére a Richter és a Dreher Sörgyár között Paracelsus Rt. néven vegyes vállalat jött létre, mely a sörgyártás melléktermékeként keletkező sörélesztőt tápszerként hasznosította a Sertamin nevű készítményben.

- zsiki -

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr622702301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása