Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Filmajánló - A következő három nap / The Next Three Days

2011.03.11. 09:17 tizenhét


Akciófilm a szerelemről. Vagy inkább dráma. Viszonylag friss filmélmény, láttam jobb filmet is, de nekem tetszett, elég vegyes a fogadtatása.

Egy idilli pár (John - Russel Crowe és Lara Brennen - Elizabeth Banks) idilli házassága, aranyos kisgyerekkel, sok év után is dúló szerelemmel. A nő sikeres üzletasszony, a férj középiskolai tanár. Egyszer csak jön a rendőrség, az asszonyt letartóztatják gyilkosság vádjával, a férj marad a gyerekkel. Rendszeresen látogatják a börtönben, a férj mindvégig hisz felesége ártatlanságában, bár minden bizonyíték a nő ellen szól. Fellebbezéseiket sorra elutasítják, és a nőt életfogytiglani büntetésre ítélik, aki ezek után öngyilkosságot kísérel meg. Az amúgy rendes, polgári életet élő férfiban pedig ekkor fogalmazódik meg, hogy így vagy úgy, feleségét kihozza a börtönből.

Tanúi lehetünk, hogy egy kispolgár, egy irodalomtanár hogy készül fel lépésről lépésre felesége megszöktetésére. Szökésspecialistát keres fel (ez Amerika… beírod a Google-be, hogy prison break expert és találsz egy szakértőt...). Hogyan gyárt beütőkulcsot és tanul meg autót feltörni a youtube segítségével, hogy halad egyre lejjebb az alvilág felé (mert bizonyos dolgokat nem szerezhet meg másképp) egy olyan ember, aki még pisztolyt sem tud megtölteni. A végére igazi akcióhőssé növi ki magát (na persze, nem egy véres atlétás Bruce Willist kell elképzelni), mindeközben szerethető karakter, jó apa (én végig drukkoltam neki).
Nemcsak ő alakul át a filmben, hanem a karrierista feleség is, aki szuicid hajlamú egérkévé szürkül.

Tetszett, hogy ugyan lassan indult be, de pont jó adagokban emelkedett a feszültség, nem volt irreálisan könnyű pl. hamis papírokhoz jutni.
Nem tetszett, hogy a végén leleplezték az igazságot (ettől olyan "a gyengébbek kedvéért" érzésem volt a film utolsó 5 percében), a film e nélkül is teljes lett volna.

Egyéb apróságok: Liam Neeson is feltűnik, ugyan a bemutatóban, úgy tűnik, mintha kulcs szerepe lenne, pedig talán ha két percet szerepel... A doktor House Tizenhármasa (Olivia Wilde) pedig, mint gyerekét egyedül nevelő anyukaként szerepel (most valahogy mindenki megtalálja őt kisebb-nagyobb szerepekkel).


A teljesség kedvéért: a film a francia Fred Cavayé Pour Elle-jének remake-je.

Írta: Paul Haggis és Fred Cavayé
Rendezte: Paul Haggis

Összességében nem rossz film, amolyan egyszer megnézős. (IMDb: 7,3/10, Rotten tomato: 50%, nálam mondjuk: 7/10)

 

 

-zibóka-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr882669828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása