Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

design napi1

2011.04.16. 17:17 tizenhét

Szeretek az interneten böngészni, beleszeretni valami csodás tárgyba, ékszerbe, ruhába és eltenni a böngészőm könyvjelzői közé, várva a megfelelő napra és megrendelni. A csomagra való várakozás mindig öröm számomra, majd a pakkot boncolgatni kíváncsian, milyen is lesz kézbe fogni... Vajon kisebb-e, mint azt vártam, simább vagy éppen meglepően színesebb. Mégis jobban szeretem azt a vásári hangulatot, amikor mindent kicsit megtapogathatok, érezhetem a tárgyak lelkét, szóba elegyedhetek az alkotóval. 

Bár a jó design magától elindul az ismertség felé, mégis be kell mutatni az embereknek. A jó design megszólít, de személyesen is kell találkozni vele. Nemcsak a designnal, az alkotóval is találkozni kell. A WAMP célja immáron 2006 óta, "...hogy a maga szerény eszközeivel a közízlés formálójává válhasson, és támogassa a magyar designtermékek marketingjét és imidzsét. További célok, hogy a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye. Mindezek nélkülözhetetlen eleme a párbeszéd: a szakma és a nagyközönség között, designer és vásárló között, és persze vásárló és vásárló között."

 

 

WAMP definíciók:

akroním, értsd.:VasárnApi MűvészPiac

Vásár. Havonta - olykor annál többször - jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé. Kulturális és design fórum, urbánus találkozási pont, ahol nemcsak alkotók, és vásárlók, hanem budapestiek, turisták, kreatív szakemberek, trendszetter fiatalok, bringások és családosok futnak össze. Évente egyszer kinyílik a nagyvilág felé, olyankor egy-egy designnagyhatalom legnevesebb alkotóit és munkáit látja vendégül Budapesten.

Belföldi turista. A WAMP maga is szívesen kimozdul a fővárosból: a második évétől egyre gyakoribbak az úgynevezett WAMP-projektek, amikor a megszokott helyszínt és időpontot elhagyva egy sűrített WAMP-megjelenés utazik fesztiválokra, kiállításokra, a designhoz kötődő rendezvényekre.

Partner. A WAMP másokkal is örömmel működik együtt: rendszeresen dolgozik felkérésre időszakos projekteken, részt vesz pályázatok lebonyolításában, megvalósításában. A közös munka gyümölcsét végül gyakran a hazai pályán, a WAMP vásáron tárja a nagyközönség elé. Így landoltak a festett műanyag tehenek és a KLM díjnyertes design-kofferei a vásáron vagy így került a WAMP-ra Design7 divatbemutatója.

Nagykövet. A WAMP a magyar design ügyét képviselő egyfajta ernyőszervezetként a design nemzetközi vérkeringésébe is bekapcsolódott: különböző nemzetközi projektek aktív tagjaként a magyar művészeket külföldön, a külföldieket pedig itthon mutatja be. 2008-ban a holland designereket, 2009-ben a finn designt ünnepelte egy-egy nemzetközi design fesztivál során a WAMP Budapesten. És így ismerhette meg a magyar designt New York, Bécs, Berlin és Peking.

Örömmel adjuk hírül, hogy a fővárosiak s a hétvégét a fővárosban töltők WAMPolhatnak a hétvégén. WAMP Redesign lesz holnap az Erzsébet téren.

Forrás: wamp.hu

 - eszter -

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr832825252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása