Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

A tizenhetes számú ház

2011.11.17. 17:17 tizenhét

 Alfred Hitchcock J. Jefferson Farjeon színdarabjából készített filmje, 1932-ből.  Műhely. Egy évesek lettünk. A fenti képpel az Olvasó kicsit beleláthat a műhelybe. Üdvözöljük nálunk! Egy éve dolgozunk, hol intenzívebben, hol kicsit megfáradva, pont úgy, ahogy…

tovább »

Sütőtökös túrótorta csokiforgáccsal és Country krémmel

2011.11.17. 11:17 tizenhét

 A cowboyok a levegőbe lőnek, ugye?!Törjük össze a kekszet zacsiban! Mi másban?! Ha már elég morzsalékos (és itt jegyezném meg, hogy lehetnek benne nagyobb darabok, rusztikálandó az összképet), akkor borítsuk egy tálba, majd adjuk hozzá a cukrot és a vajat. Dolgozzuk össze…

Sertésszűz rozéra sütve, sütőtökös polentával és balzsamos dióval

2011.11.15. 11:17 tizenhét

 Egy szűzhöz:A szűz, amelyet vj kedvenc vásárcsarnokunk egyik hentesénél vásárolt (rendest húst, rendes helyen vegyünk, na! - vj), irodalmi formában jelent meg. Telt volt és hamvas. Szép hús, igazi pufók kis szűzmalac. Gyengéden vettem kézbe. Éreztem, ez most nem…

Egy szűzhöz - főétel prolog

2011.11.14. 11:17 tizenhét

„Jobb ma egy szűz, mint holnap egy sertés.” - tartja a mondás. Vagy nem így van? Lehet, valamit elírtam. Nos, az tény, hogy szituációfüggő, mikor melyik az ideálisabb, de ha evésről van szó, akkor a kettő jöhet együtt. Sertés mellé téve a szüzet, én mindig egy…

süti beállítások módosítása