Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

design napi1

2011.04.07. 17:17 tizenhét

 

A kis herceg naplója

Észrevétlen dolgok alakítják hangulatunkat és viselkedésünket. Minden pillanatunkat befolyásolja a dizájn: nemcsak tükrözi, hanem meg is határozza életminőségünket. Az igényesen tervezett tárgyak használhatóságuk mellett szépséget visznek a hétköznapok világába, formaviláguk többletjelentésével értékessé teszik környezetünket. Mennyivel szívesebben megyünk be egy szépen berendezett üzletbe. Ízletesebb az étel, ha gusztusosan van tálalva és különleges evőeszközökkel fogyaszthatjuk el azt. A szebben csomagolt csokoládét szívesebben vásároljuk meg… Mitől függ, hogy mit választunk az üzlet polcairól? Nemcsak a forma, az anyagminőség is befolyásol bennünket. Nagy kedvencem az írószerbolt, ha tehetném, a fele vagyonomat irodaszerekben tartanám. A színes papírok, a jó fogású ceruzák, a finom tapintású füzetborítók már kicsi koromtól kezdve elvarázsoltak. Mára már, hogy nem járok iskolába, nincsen szükségem a színes ceruzákra, a tolltartómba nem kell minden félévben újabb és újabb órarendeket „dizájnolnom”. Ami számomra megmaradt, az a határidőnapló…

 

Kis piros noteszem mindig velem van. Évről évre elcsábulnék más színek vagy formák felé, s az utolsó pillanatban mindig legyőz a szerelem. Moleskine. Ez az egy szó, benne van minden. Vakond bőr, tenyérbe bújó. Lapjaira öröm jegyzetelni, rajzolni… és piros…

Ma megláttam az új limitált kiadású Moleskine határidőnaplót, lehet, hogy jövőre nem piros napló fog lapulni táskám zsebében:

Belsejében rajzok és idézetek találhatók Saint-Exupéry csodás művéből. A hátsó kis zsebében pedig egy kis meglepetés, nemcsak gyerekeknek: egy kivágható és összeilleszthető papír repró.

 

Megrendelni itt lehet.

- eszter -

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr22798468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása