Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

A Nő kétszer - 01. (kontra)

2012.02.16. 14:17 tizenhét

 

Úgy alakult, hogy előkerült ez az írás. Den barátomat megihlette és slam poetry-vel rímelt rá, amely IDE(!) klikkelve olvasható. Viszont a slam árva maradt volna a forrásvidéke nélkül. Így kerül ide ez az írás, 2007-ből. Akkor a Confabula orvoskari diáklapban jelent meg, ez még fontos.

 

I. Kontra(szt)

                         Mottó:

                    „Százhúsz per hatvan, jéghideg kék vér,
                     Mért játszol a tűzzel, ha már megint kólát kértél?!”

                                                                                    (Kimnovák)

 

Instant nő vagy. Por. Porhó. Szintetikus, hófehér kokain. Ennyi csupán, de itt közel sincs vége! Váladék, némi férfigyönyör szükségeltetik, hogy feloldódj, hogy alakot ölts, máskor meg saját nemed ajkának szegletén lesed az álnok gyönyört, hergelni próbálva a világot, mely végül mégis csak rajtad nevet; harsányságod karcos zajában, még Lesbos szép testű múzsái is szétszaladnak, de vakságod szürke hályogán keresztül ezt sem látod, miközben a torkodig felfutó szitkokban megpróbálod eltemetni létezésed tragédiáját.
A csend. A csend hiányzik belőled, az a szelídség, amely nélkül nem szelídül el a robogás, amely nélkül jövendőbeli anya-öled is csupán csipkés sziklacsípő. Nem lehet így. Illetve lehet, csak éppen az a szörnyeteg nyílik ki belőled, aki vagy. Az, aki minden sercenő cigarettavégbe a halálos szenvedélyt álmodja belé, holott a pokol kénrózsáin kívül egyéb sem nyílik ujjaid között. Sírjak-e veled, vagy inkább csak sirassalak?! Magam sem tudom. Magára hagyott meteorként végül úgy is önmagad emészted fel; a kérdés csupán az, hogy addig hány férfit rántasz a mélybe-nyomorba? Hiszen könnyű átkozni a másik nemet, holott egyszerű a képlet: te, az instant nő, követelsz vért, csepegtetsz mákonyt a férfiszívek szeretni vágyó dobbanásaiba. A világban kihűlt családi tűzhelyek jelzik adat, melyek körül letört műkörömdarabkáid üzenik, hogy magadra hazudott díszeid is elhagynak egyszer.


Az aktuális divattal iniciálod magad, hiszel abban, hogy veri áp-tu-dét vagy! Holott észre sem veszed, hogy a divat használ téged, a divat, mely számára tőke, bezsebelhető profit vagy. Most éppen kihullottál az öt számmal kisebb nadrágokból, melyekben járva dalra fakasztotta a szelet a lefittyenő hájad, és éppen nevetséges rövidnadrágokba (és érzed ennél a sornál, nem a nadrággal, veled van a baj: az egyformaságoddal…) járkálsz, melyeket Nemecsek Ernő is könnyes szemmel elirigyelne tőled a grund felé menet… Szóval a divatnál tartottunk: naponta felépíted magad, a reggel álmos ártatlanságában görcsös remegéssel próbálsz különbözni, és ebben a különbözni vágyásban válsz reménytelenül egyformává (ugye, szóltam előre), hogy együtt menetelhess az instant nőhad cukormázas seregével, és közben lelkedben az eredetiség legeslegutolsó szikrája is kihuny az ujjnyi vastag púder és a műszempilla-erdő árnyékában. Menj csak, előre engedlek, törtess, könyökölj, hőzöngj kedvedre! Az, amit remegő kezekkel keresel, amit nyughatatlanul birtokolni vágysz, amúgy sem érhető el számodra: a szépség messze nyargal előled, hiszen vad és szelídíthetetlen, számodra feltörhetetlen szelence, üres vörösboros pohár…
S még mielőtt felkap a szél, s porfelhődet messze sodorja, hadd kérjek egyetlen dolgot tőled: míg világ a világ, messze, messze kerülj el!


(Pécs, 2007.)

 

(Következő héten folytatás következik: A Pro.)

-vj-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr914119108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása