Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Veszprémi Utcazene Fesztivál

2012.06.27. 15:17 tizenhét

Az izzasztó hőségben buszozni, majd mezítláb táncolni, Balaton-parton henyélni, világosban hazamenni, éjszakai szerelmek, nappali pihegés, olcsó borok íze, szoknyák libbenése, csókot lopni vagy csak rázni a zenére.

Nekem mindig is ilyen volt a veszprémi Utcazene Fesztivál. Talán már az ötödik alkalommal igyekszem a városba újabb fantasztikus élményekért. A legjobb ebben a fesztiválban nem az, hogy ingyen van, komolyan! Hanem az, hogy bárhova mész, ezer éve nem látott ismerősökkel fogsz találkozni. Ha nem hiszel nekem, próbáld ki Te is, és tarts velem július 4-től 7-ig Veszprémben. Nem nagy a belváros, de a legszebb részein állnak majd a színpadok, tíz perc alatt bárhova odaérsz. Egy nagy hömpölygés az egész város, számos helyen vannak színpadok, hol kisebbek, hol nagyobbak, szűk mellékutcák, apró udvarok, labirintus. Egy tizenöt napos előrejelzés szerint a hőség garantált, bár csak (!) 30 °C-t írtak, amihez lehet, mi már akklimatizálódtunk is az elmúlt hetekben. Kellemes levezetése lehet ez a zenei ínyencség akár a Pannónia Fesztiválnak vagy a Fishing On Orfűnek, de felvezetése is a közelgő hegyaljai őrületnek.

A fesztivál hangsúlyos eleme, amit neve is tükröz, hogy számos amatőr (?) zenészt hallgathatunk meg, akik versenyeznek a szakmai zsűri és a közönség jóindulatáért. Ők a délután folyamán léphetnek fel megadott helyszíneken, de ezt követően a rajongók máshol is elcsíphetik őket, újra táncra perdülve. A legjobb utcazenész 500 000 forintot nyer el.

veszp.png

Este pedig a színpadokon a magyar alternatív élet krémje lép fel, idén újrahangszerelt, mondhatni unplugged dalokkal. „Veszprémre hangolva!" Hogy kik is lesznek ott? Kiscsillag Akusztik, PASO Folk Special, Szabó Balázs Bandája, Kistehén Melankó, Bohemian Betyars, Európa Kiadó, Bérczesi Robi, Supernem Akusztik, Irie Maffia Akusztikusok, Punnany Massif Orchestra, Subscribe Áthangolva, Magashegyi Underground Szimfonikus Remix, Magna Cum Laude Unplugged, Fábián Juli & Zoohacker Orchestre feat. Sárik Péter, Kerekes Band, Alvin és a Mókusok Unplugged, 30Y Szentimentálé, Pál Utcai Fiúk Akusztik, Intim Torna Illegál, Hősök, Ladánybene 27, Péterfy Bori & Love Band. Részletes programot a fesztivál honlapján olvashattok.

A tikkasztó délelőttökön nyakatokba vehetitek a várost, megnézhetitek a várat, van állatkert és cirka 25 percre a Balaton. A legideálisabb hely a nyári melegben.

Egy hét múlva találkozunk! Kellemes nyarat Nektek!


-zsiki-

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr594614817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása