Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Kötelezően ajánlott

2010.11.25. 08:17 tizenhét

 

Még vizsgaidőszak előtt gyorsan bulizzuk ki magunkat! – ha javasolhatom, és ajánlhatok. Igazából nem azért, mert bárkit is megállítana a vizsgák körüli feszültség, hogy szórakozni menjen (szerintem) - főleg, ha valami tényleg a kedvére való - hanem azért, mert a zenei élet itt délen december közepétől február elejéig halott. Halott. Halott.

Sajnos az utolsó néhány PécsiEst számot sikerül öt perc alatt átlapoznom, de az aktuálisban sok minden érdekesre bukkantam (plusz a lépcsőházunkkal szemben hetente frissül a hirdetőoszlop.)


Tizenkilencedikén (17+2) a Pécsi Est Caféban Frenk adott koncertet, a belépés pedig díjtalan volt. Ugyanis az Est Café üzemeltetői ingyenes koncertekkel szeretnék kárpótolni a közönséget azért, mert a péntek és szombat esti kultúrdiszkó belépős lett. Ezúton szeretném kifejezni köszönetünket. Mondjuk, Frenk jelensége inkább lenyűgözött, mint a dalszövegei, de a zenéje táncolható, még magas sarkú csizmában is (zsikológiailag tesztelt). Sajnos nem voltunk túl sokan a koncerten, ezért is ajánlanám a figyelmetekbe a következő ingyenes alkalmat. November 26-án Óriás lemezbemutató és Isten Háta Mögött koncert egy este. Legyetek ott minél többen! A zenéjük tetszetős, de nem tudom szavakba önteni a stílusukat, ezért inkább kattintsatok a linkre!


Ez a nap tökéletes időzítések estéje, mert november 26-án lesz Psycho Mutants lemezbemutató koncert is az IH-ban, valamint a Local heroes nevezetű nemzetközi rockzenei tehetségkutató verseny döntője itt, Pécsett. (Felsőmalom utca 9.) A még fel nem fedezett tehetséges zenekarok (myspace-en néhányukat meg is lehet találni) már délután hattól zenélnek, úgyhogy nincs kifogás; ide be tudtok még az esti koncertek előtt nézni.


Majdnem megfeledkeztem róluk, pedig nagyon sokan vannak, és nagyon szépen zenélnek: Budapest Bár és meghívott vendégeik. Ők szintén a Pécsi Est Caféban lépnek fel november 25-én, azaz ma. Felejthetetlen élmény lesz.

Ugyanitt december elsején a Magyar Orvostanhallgatók Egyesülete szervez AIDS világnapi bulit, ahol fellép Járai Márk és a Revelstone zenekar azon tagjai, akik nem hatodéves orvostanhallgatók, és nem külföldön - azaz otthonukban töltik szigorló gyakorlataikat.
 

Az egyetemi éjszakai élet másik sarokkövében, a Szenesben pedig december 6-án Heaven Street Seven koncert lesz, előzenekar a Gézakékazég. Gondolom a bolondos BTK-s szervezők a Mikulásnak öltözött fiúkat és lányokat majd ingyen engedik be, de a belépő összege általában - érték - arányos. Bár a hely szerintem még mindig nem alkalmas koncertek rendezésére, mivel keskeny és hosszú, valamint a leghátsó hangfalakat sosem kapcsolják be (bár egyszer volt rá precedens, de az sem egész estés). De ha időben érkezünk, talán még látni is fogunk valamit a srácokból. Ha nem, akkor hallgathatjuk a klassz zenéjüket.

-zsiki-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr352467644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása