Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Koktél - egy perc slam

2012.02.28. 11:17 tizenhét

Szádra tapad egy üvegszáj és amikor a szesz nyelvedhez ér akkor a szív elszáll, kicsit. Keserédes smárolás közepette kezed egy tálban matat. Hugyos ujjas sós mogyoró, a pultnál egy sor bús magyar ül. Eddig szegregált valóságod talán most szebbre vált, de a bártendernek „One way ticket” szeme van. Te meg azt kívánod: Adj még hitet! De semmi. Ilyen ez a miXerelem. Kényelmes a bárszék, de a bár szépe ki lesz? A százalék most ráncot képez, közvetlen a járomcsont felett. Melletted egy szakadt alak szájában ködként lebeg a diszharmónia. Nagyon úgy fest, nincs már miért aggódnia. Agora ez vagy agónia? Agg óra, mert az idő szavatosságát a szavak mossák át.

Itallap: Vigyázz, az ital lop!

Ebben a presszóban minden perc egy óra és most akciós a lélekfröccs: egy csepp könny plusz szóda. Haragossá a Világ tesz, gyóntatód a piád lesz. Mondj el három miAbsinthot, Atyánk most nem lát, lepattintott. Hogy rólad letett, már rég a füledbe súgta, csak te nem hallottad, mert egy karba tett részeg kvartett a nevedet zúgta. Megcibált nyelőcső, a gyomor homorú alakot ölt, kint a WC-ben megfeszül a rekeszizom és mindkét ököl. Ahány csikk égette barna folt a tartályon ékes, annyi élet volt itt már raktáron véges. Elmúlt mind, emléküket a parázs hagyta itt. Nem hallani innen az Anyák hangjait. Nyűglődsz, de tartós rendet nem tehetsz, az akarsz lenni, ami nem lehetsz. Szabad. Mert rab vagy. Koktélláncon.

 

Magyarázat: Ez a slam még a szórakozóhelyek füstölgős időszakában íródott. Ezt figyelembe véve a szöveg némileg érvényét vesztette. Na, de nem volt ez olyan régen. Mindenki tudja, hogy milyen is egy "dohányfüstös diszharmónia".
 

 

Egy perc slam

-den-

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr564207798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása