Tizenheten kezdtük, egyetlen céllal: hogy az írás szenvedélyén átszűrve, színekre bontsuk a világot. Mára kinőttük a számot, de a prím oszthatatlanságában a mai napig osztozunk.

áthallás


StrippedScience
(Poór Viktor Soma képregényblogja)

Határos - egy perc slam

2012.03.20. 09:17 tizenhét

 

Boritól kértem tíz szót, végül egy ötszavas slam lett belőle. Az öt szó: napsütés, vaníliaszósz, barna, pulcsi, mosoly.

 

Határon innen és határon túl, ha táram üres, akkor a szó az úr. Mezsgyéje ez önmegvalósításnak és áldozatkészségnek. Szeretlek, de akkor is megkérdezem: Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Nem veszel-e el, ebben a kegyetlen napsütésben, mely mint vaku vakít. Előtted vak út. Fehér botod merre leled?

Hangod, akár az aranygaluskát bevonó vaníliaszósz. Szád sarkában mégis egy megszáradt nyáldarabban pihen meg a kint csörtető hideg, és te hozzám bújsz. Félsz talán? Oly sok az út, oly sok az irány, hogy kell a kéz, mely terel, máskülönben az Élet rajtad nagy összeget perel.

A jövő, bár gyakran sok jóval kecsegtet, részemről lenne köcsög tett, ha nem mondanám barna íriszedben látva tükröződő arcomat: Menj haza és tanulj! Holnap vizsgázol. A stressz, mint folyóvíz gázol át agyad hordalékos medrén, felkapva száz kavicsot, üres csigaházat, partot mosva zúzva le, megannyi homokvárat.

Pulcsid az ágyon maradt, rajta nyomával egy ölelésnek, mint lábnyom a sárban, melyet a felelőtlen kisded első lépései hagytak hátra, pedig közel a járda. Még hallom egyre halkuló lépteid, fáradt betonhangjait.

Mosolyod a falhoz vágva rámmered. Haragszol. Belőled 5 perce még a harag szólt. Utáltál, amiért kötelességtudatra intettelek. Eléd rakott kín-tételek, és neked egyet kell húznod. 10 perc a kidolgozásra, 15 perc mesélni. 1 másodperc kevés bármit is megélni.


Szobám most hideg…

 

Egy másik kedvenc:

 

Egy perc slam

-den-
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tizenhetmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr374310930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása